Sidor

söndag 29 augusti 2010

Min första kortbeställning - 1700-talstema

Jag fick för en vecka sedan min första kortbeställning. Min sambos mamma skulle på en 40-årsfest med utklädningstema - 1700-tal. Jag tyckte därför det vara kul att spinna vidare på det temat. Dessutom älskar jag ju att göra vintagekort =)
Jag har just nu fastnat för stafflikort och valde därför att göra ett sådant. Jag valde att göra kortet i storleken 15x15 cm. Till stommen valde jag cardstack i ljusbeige och en mörkare till bakgrund för det mönstrade pappret som jag köpte på Scrapparazzi. Designen kommer från Prima Marketing Inc - Pastiche Collection - Vintage garden. Bilden skrev jag ut från datorn och den lilla pappersbiten kommer från ett designark från Melissa Frances papper - Anastasia som jag använde i mitt tidigare stafflikort. Hörndekorationen i metall köpte jag från Skapa Hobby, även den lilla dekorationen nere till höger. De vita blommorna kommer från Artoz, rosorna vet jag inte var de kommer från och bladen kommer från You Do. Fjärilarna har jag punchat ut med min favoritpunch och den lilla spetsen i hörnet (som är självhäftande) kommer från Panduro. Jag satte också dit brads på den delen av kortet som ligger plant, så att kortet skulle kunna stå upp. jag chalkade självklart alla delar, även blommorna och bladen - där använde jag Distress Ink i färgerna, Old paper och Valnut stain.

Eftersom det var ett födelsedagskort så stämplade jag "Grattis" i snirklig text på den lilla pappersbiten bakom bilden - också med Distress Ink - Valnut stain.

Det här var ett jätteroligt kort att göra och blev jättenöjd!

onsdag 18 augusti 2010

Stafflikort - Vintage




Fick för mig att jag skulle prova att göra ett stafflikort för första gången. Jag hade tidigare köpt nytt papper från Melissa FrancesScrapparazzi för några dagar sedan som jag var tvungen att göra något med med en gång. Det fick bli bakgrunden till kortet tillsammans med rosa cardstack. Jag tog även upp den rosa cardstacken och gjorde en liten resa som jag stansade med min nyinköpta Martha Steward punch som jag älskar. Det var nu jag kom på temat till kortet och jag kom på att jag hade oanvända klippark från Sagen Vintage Design liggandes med gamla foton och frimärken som jag köpt på Panduro. Jag valde ett kort som jag tyckte om och som passade i storlek. Jag rev och "chalkade" kanterna för att få en mer utnött känsla. Sedan kom jag till en utav mina favoritdelar i kortmakeriet, att dekorera. Så jag jag letade upp blommor som passade i färg och satte dit pearl brads från panduro. Jag chalkade kanterna för att blommorna skulle passa kortet och arrangerade dem som jag tyckte passade. Jag skar också ut frimärken från klipparket, med dem dekorerade den nedre delen av kortet. När jag hade lagt ut blommorna som jag ville ha dem tyckte jag att något fattades så jag funderade på att lägga till en kakservett under fotot, men jag hittade ingen i bra storlek, så jag tog en bit utav ett annat ark från Melissa Frances - Anastasia. Rev och chalkade kanterna samt att jag rullade upp ena kanten på ett grillspett i trä, så att kanten såg gammal och rullad ut. Stämplade också dit bokstäverna PARIS. Sedan fick jag arrangerade blommorna igen. På slutet punchade jag också ut två fjärilar och knöt en liten rosett och samt att jag chaklade båda och sedan var kortet klart.


torsdag 12 augusti 2010

En liten handväska som du kan fylla med kärlek och minnen

Ännu en gång var jag ute på Youtube på jakt efter inspiration. Där hittade jag en tjej som gjort ett litet etui av ett gammalt tuggummipaket. Jag tyckte det var hur gulligt som helst, så jag var ju tvungen att göra en själv också. Jag satte ett litet handtag på mitt etui, så hade jag en liten "handväska" som jag fyllde med tags.



I hålen på tagsen har jag dragit ett band som sitter fast i väskan. Jag har gjort två hål i sidan på väskan där jag sedan gjort en rosett. På så sätt tappar man inte bort sina tags. Väskan stängs med en liten magnet. Ett tips om du själv ska göra en "handväska" är att sätta magneten under pappret som du klär ditt tuggummipaket med. Det finns inget lim som är nog starkt för att hålla fast en magnet. Magneten lossnar bara varje gång du ska öppna din väska annars. Ett riktigt roligt projekt! Väskan man ju fylla med vad man vill. Tyvärr får inte betalkort plats. Annars skulle man kunna ge bort sitt presentkort i den lilla väskan. Om man vill och orkar kan ju mäta om och göra den större så att presentkortet får plats.

onsdag 11 augusti 2010

Små album med fickor

Jag har vikt små album med små fickor. Fickorna har jag gjort tags till. På tagsen har jag satt foton och skrivit små ordspråk och dikter. Denna gjorde jag till mors dag.
Jag hittade vikningen på en blogg en gång där bloggerskan hade en länk till en video på Youtube (hennes blogg finns i blogglistan). Jag tycker att det är en väldigt rolig sak att göra och den blir som en hel present. Dessutom blir den väldigt personlig om man orkar ta sig tid att framkalla bilder i rätt storlek och leta fram dikter och ordspråk som pasar till tillfället. Vill du också göra ett mini album med fickor? Då kan du kika in på dessa länkarna:

Ny blogg om kortmakeri och scrapbooking

Jaha, då har jag skapat denna bloggen. Har skapat väldigt många bloggar i mina dar, men jag tröttnar alltid efter ett tag. Nu har jag valt ett specifikt ämne och det är nått jag verkligen tycker är superkul. det har blivit en drog nästan - kortmakeri, scrapbooking, pyssel...

Jag kommer att lägga upp lite saker jag gjort hittills. Jag vet inte var sakerna jag använt kommer från exakt, men om du undrar så är det bara att fråga =)
Här är mina första kort i alla fall:
Detta kortet gjorde jag till min sambos mormors födelsedag.

Kort vikta till små fickor

Barnkort
Mitt första Magnoliakort

Mitt andra Magnoliakort