Sidor

söndag 29 augusti 2010

Min första kortbeställning - 1700-talstema

Jag fick för en vecka sedan min första kortbeställning. Min sambos mamma skulle på en 40-årsfest med utklädningstema - 1700-tal. Jag tyckte därför det vara kul att spinna vidare på det temat. Dessutom älskar jag ju att göra vintagekort =)
Jag har just nu fastnat för stafflikort och valde därför att göra ett sådant. Jag valde att göra kortet i storleken 15x15 cm. Till stommen valde jag cardstack i ljusbeige och en mörkare till bakgrund för det mönstrade pappret som jag köpte på Scrapparazzi. Designen kommer från Prima Marketing Inc - Pastiche Collection - Vintage garden. Bilden skrev jag ut från datorn och den lilla pappersbiten kommer från ett designark från Melissa Frances papper - Anastasia som jag använde i mitt tidigare stafflikort. Hörndekorationen i metall köpte jag från Skapa Hobby, även den lilla dekorationen nere till höger. De vita blommorna kommer från Artoz, rosorna vet jag inte var de kommer från och bladen kommer från You Do. Fjärilarna har jag punchat ut med min favoritpunch och den lilla spetsen i hörnet (som är självhäftande) kommer från Panduro. Jag satte också dit brads på den delen av kortet som ligger plant, så att kortet skulle kunna stå upp. jag chalkade självklart alla delar, även blommorna och bladen - där använde jag Distress Ink i färgerna, Old paper och Valnut stain.

Eftersom det var ett födelsedagskort så stämplade jag "Grattis" i snirklig text på den lilla pappersbiten bakom bilden - också med Distress Ink - Valnut stain.

Det här var ett jätteroligt kort att göra och blev jättenöjd!